Gizlilik Politikası

gizlilik-politikasi-okursan-yazariz

Biz Kimiz

Web sitemizin adresi: https://www.okursanyazariz.com

Hangi kişisel verileri topluyoruz ve neden topluyoruz

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum yaptığında yorum formunda gösterilen verileri ve spam tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresini ve tarayıcı kullanıcı aracısı dizesini toplarız.

Kullanıp kullanmadığınızı görmek için Gravatar hizmetine e-posta adresinizden oluşturulan (anonim olarak da adlandırılır) anonimleştirilmiş bir dize sağlanabilir. Gravatar hizmet gizlilik politikasına buradan ulaşabilirsiniz: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra, profil resminiz yorumunuz bağlamında herkes tarafından görülebilir.

Medya

Web sitesine görüntü yüklerseniz, gömülü konum verileri (EXIF GPS) içeren görüntüleri yüklemekten kaçınmalısınız. Web sitesini ziyaret edenler, web sitesindeki resimlerden herhangi bir konum verilerini indirip çıkarabilir.

İletişim formları

Cookies

Sitemize bir yorum bırakırsanız adınızı, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlere kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl sürecek.

Giriş sayfamızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme tercihlerinizi kaydetmek için birkaç çerez de kuracağız. Giriş çerezleri iki gün sürer ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl sürer. “Beni Hatırla” yı seçerseniz, giriş bilgileriniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız, tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin posta kimliğini belirtir. Süresi 1 gün sonra dolar.

Diğer web sitelerinden gömülü içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik içerebilir (ör. Videolar, resimler, makaleler vb.). Diğer web sitelerinden gelen gömülü içerik, ziyaretçi diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi davranır.

Bu web siteleri, hakkınızda veri toplayabilir, çerezleri kullanabilir, ek üçüncü taraf izleme ekleyebilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesine giriş yapmışsanız, gömülü içerikle olan etkileşimi izlemek de dahil olmak üzere bu gömülü içerikle olan etkileşiminizi izleyebilir.

Analitik

Verilerinizi kimlerle paylaşıyoruz

Verilerinizi ne kadar tutuyoruz

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Bu, takip yorumlarını bir denetleme kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize (varsa) kayıt olan kullanıcılar için, sağladıkları kişisel bilgileri kullanıcı profillerinde de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (ancak kullanıcı adlarını değiştiremezler). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz üzerinde hangi haklara sahipsiniz

Bu sitede bir hesabınız varsa veya yorum bıraktıysanız, bize sağladığınız veriler de dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri silmemizi de isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amacıyla saklamak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Verilerinizi nereye gönderiyoruz

Ziyaretçi yorumları otomatik spam algılama hizmeti aracılığıyla kontrol edilebilir.

İletişim Bilgileriniz

Ek bilgi

Verilerinizi nasıl koruyoruz

Hangi veri ihlali prosedürlerine sahibiz?

Hangi üçüncü taraflardan veri alıyoruz

Kullanıcı verileriyle ne otomatik karar verme ve / veya profilleme yapıyoruz

Sektörel düzenleme açıklama gereklilikleri

KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME METNİ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, okursanyazariz.com olarak kişisel verilerinizi güvenliği konusunda azami özeni göstermekteyiz. KVKK kapsamında sizleri bilgilendirmek isteriz.

Kişisel verilerinize ilişkin;

KVKK uyarınca “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi” kişisel veridir. Bu bağlamda işbu sayımla sınırlı kalmamak kaydıyla size daha iyi hizmet verebilmek, istatiksel çalışmalar yapabilmek, reklam ve pazarlama faaliyetimizi yürütebilmek adına; adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum tarihiniz ve doğum yeriniz, telefon numaranızın, resim, görüntü ve ses kaydınız, IP adresiniz, elektronik posta adresiniz, sosyal medya hesapları üzerinden bağlanılması durumunda o kanala ait bilgileriniz başta olmak üzere kullanıcı olarak kişiliğinizle doğrudan veya dolaylı olarak tanımlanan her türlü kişisel bilgileriniz kişisel veri sıfatıyla KVKK kapsamında tarafımızca saklanacaktır.

Kişisel verilerinizin kimlerle paylaşılacağına ilişkin;

Toplanan kişisel verileriniz; okursanyazariz.com’un doğrudan veya dolaylı bağlı olduğu grup şirketleri tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalanabilmeniz, müşteri ve izleyicilerimizi tanımak, faaliyet gösterdiğimiz alanlarda tercihlerinizi ve kullanım alışkanlarınızı anlamak, buna ilişkin araştırma, bilgilendirme yapabilmek, pazarlama ve reklam çalışmalarımızı şekillendirmek, şirket stratejimizi belirlemek ile okursanyazariz.com’un insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amaçlarıyla iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, grup şirketlerimize, hissedarlarımıza, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, KVK Kanunu’nun 8 ve 9 numaralı maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

Kişisel verilerinizi toplama yöntemi ve hukuki sebebine ilişkin;

Kişisel Verileriniz, her türlü yazılı, sözlü veya elektronik ortam üzerinden verdiğiniz beyan ve onaylarla toplanmakta ve KVKK’ın 5 ve 6 numaralı maddelerinde listelenen şartlara uygun olarak işlemektedir.

Kişisel verilerinize yönelik haklara ilişkin;

KVKK’ın 11 numaralı maddesi gereği okursanyazariz.com’a başvurarak ;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme
  • KVKK ile öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesini talep etme veya silinmesini talep etme hallerinde yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

Çerez (COOKİE) kullanımına ilişkin;

Çerezler (Cookie) internet sitemizi ziyaret ettiğinizde veya mobil uygulamamızı kullanmanız halinde internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayar veya mobil uygulama kullandığınız cep telefonu, tablet (vb.) içinde tanımlama dosyalarıdır.Tarafınıza daha iyi hizmet sunabilmek için iş bu Kişisel Verilerinizi kullanma koşullarına bağlı kalarak sitemizde gezinme bilgilerinizi saklamakta; 3. Kişilerle paylaşabilmekteyiz. Kalıcı çerez ve geçici çerez olmak üzere iki tür çerez bulunmaktadır. Kalıcı çerez, internet sitemizi ziyaret ettiğinizde oluşturulur ve geçerlilik süresi bitene kadar saklı kalmaya devam eder. Geçici çerez, internet sitemizi ziyaret ettiğiniz esnada oluşturulur ve internet sitemizde geçirdiğiniz süre boyunca aktif kalır daha sonra erer.

Çerezlerin bilgisayarınızda saklanmasını istemiyorsanız tarayıcınızın ayarlar kısmından çerez kullanım tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Çerez yönetim ayarları tarayıcıdan tarayıcıya farklılık göstermekte ve modern tarayıcıların yardım menüleri altında çerezlere ilişkin detaylı bilgiler yer almaktadır.

Kişisel verilere ilişkin iletişim rıza metni

İşbu metin ile birlikte, paylaşmış olduğunuz isim, soy isim, yaş, cinsiyet, medeni durum, yaşanılan bölge, eğitim düzeyi, ilgi alanları, her türlü yazılı ve görsel basına ilişkin alışkanlığı-tercih, zevk ve beğeniler, fatura içerikleri, cep telefonu numarası, mail, IP adresi ve ikametgâh adres bilgileri ile kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgilerinizin toplanması; kişisel bilgilerinizin; tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi, satış, pazarlama ve benzer amaçlı her türlü iletişim mesajlarının gönderilmesi, istatiksel bilgi oluşturulması amacıyla; otomatik olan/olmayan yöntemlerle temin, devralınma, yasal azami süreler aşılmamak üzere öngörülecek süre ile yurt içinde ve dışında yazılı/manyetik arşivlere kaydedilme, depolanma, muhafaza, elde edilebilir hale getirilme, kullanılma, güncellenme, değiştirilme, birleştirilme, yeniden düzenlenme, sınıflandırılma, açıklanma, paylaşım, (yurt içinde-dışına) aktarılma, transfer ve sair işlenmelere tabi tutulabilecek ve aynı amaçlara yönelik olarak; tüm okursanyazariz.com ile de paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız.(*)

Bu kişisel verileriniz satış pazarlama amaçlı tarafınızı bilgilendirme, kişi hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla hukuken meşru menfaatler için gereken veya zorunlu olan durumlarda, olası gönderilerinizin sağlıklı şekilde teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta, kargo yoluyla bildirimlerimizin ve ürünlerinizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, ilgili mevzuat hükümlerine riayet edilerek 3. kişi/kurumlarla paylaşılacaktır. Kanunen zorunlu ise bazı uygulamalar için ayrıca izniniz de rica edilebilecektir okursanyazariz.com’a başvurunuzla kişisel verileriniz isteminize göre silinebilir, yok edilebilir veya anonim hale getirilebilir. Bu başvurunuza karşı yasal azami sürede talepleriniz yerine getirilecektir.

Kullanım Koşulları

  • Tarafımıza Gönderilen Yazıların kitap,film, dizi inceleme ve tanıtım formatında en az 600 kelime uzunluğunda olması beklenmektedir.
  • Yazı ve görsellerin sorumluluğu yazara aittir.
  • Okursanyazariz.com adresine yazı gönderen ya da mail yoluyla tarafımıza ulaşan kişilerin site üzerinden maddi manevi bir hak talep etmeleri mümkün değildir. Yazısı sitede yayınlanan bir yazar yalnızca siteden yazısının kaldırılması talebinde bulunabilir. Bu talebe karşılık bir hafta içerisinde paylaşmış olduğu metin, görsel ve kişisel bilgiler Okursanyazariz tarafından siteden kaldırılacaktır.
  • Tarafımıza gönderilen; film incelemeleri Okursan Film kategorisi ve sayfalarında, kitap incelemeleri Okursan kitap kategorisinde ve sayfalarında, Deneme yazıları Okursan Deneme kategorisinde ve sayfasında yayınlanmaktadır.
  • Sitemizde bulunan tüm yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
    İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Kullanılması durumunda yasal işlem başlatılabilir.

Okursan Yazarız since 2020

gizlilik-politikasi-okursan-yazariz